wtorek, 21 listopada 2017

Whisky Corn Whiskey | Dom Pachnący Żywicą

I choć wprawę pewną mam w wyrobach zacieranych i z fermentacją alkoholową spotykam się na co dzień, to CORN WHISKEY tworzę po raz pierwszy.
Przy okazji nagrałem co nieco na ten temat.

Składniki na "piwo" z którego powstanie Whisky:

30l wody
6,5 kg śruty kukurydzianej
2,5 kg słodu jęczmiennego
300 gr słodu żytniego zakwaszającego
244 gr pszenżyta niesłodowanego

Najpierw namoczenie i zagotowanie śruty kukurydzianej, co wpływa mocno na wydajność!
Schłodzenie, dodanie słodu jęczmiennego i zacieranie w 62 stopniach celsjusza.
Zresztą wszystko jest na filmie.
Zapraszam.

https://youtu.be/8PJz3jj7vXg

https://youtu.be/z1-fQthpVzs - Słodowanie jęczmienia

Jest już możliwość wsparcia kanału, więc zapraszam na:
https://patronite.pl/RobertDPZ

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz