Zacier kukurydziany można wzbogacić cukrem buraczanym, jeśli ktoś miałby ochotę uzyskać wyższe stężenie alko do kolejnego procesu.
Jeśli miałoby powstać prawdziwe piwo z kukurydzy, po wysładzaniu brzeczkę gotuję, aby ją wysterylizować i opcjonalnie dodaję chmielu.
O piwie z kukurydzy czyli #CHICHA jest materiał na kanale. Zabrałem ją kiedyś na Festiwal Piwowarów Domowych.
#zacier #kukurydza #enzymy
https://youtu.be/XCl9rUxpIOI
Enzymy z których korzystam:
https://browin.pl/sklep/produkt/405130/glukoamylaza
https://browin.pl/sklep/produkt/405121/alfa-amylaza-w-plynie
"Czicza":
https://youtu.be/j0AK7fZB9AM?si=tztAg74iawYO-SyK
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz