poniedziałek, 22 kwietnia 2024

zacier z KUKURYDZY na ENZYMACH i kwasie mlekowym

Zacier kukurydziany można wzbogacić cukrem buraczanym, jeśli ktoś miałby ochotę uzyskać wyższe stężenie alko do kolejnego procesu. Jeśli miałoby powstać prawdziwe piwo z kukurydzy, po wysładzaniu brzeczkę gotuję, aby ją wysterylizować i opcjonalnie dodaję chmielu. O piwie z kukurydzy czyli #CHICHA jest materiał na kanale. Zabrałem ją kiedyś na Festiwal Piwowarów Domowych. #zacier #kukurydza #enzymy https://youtu.be/XCl9rUxpIOI Enzymy z których korzystam: https://browin.pl/sklep/produkt/405130/glukoamylaza https://browin.pl/sklep/produkt/405121/alfa-amylaza-w-plynie "Czicza": https://youtu.be/j0AK7fZB9AM?si=tztAg74iawYO-SyK

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz