wtorek, 12 stycznia 2021

Wędzony OSTRY SOS dynia, ananas, chili FERMENTOWANY | Dom Pachnący Żywicą

W dzisiejszym odcinku zapraszam Szanowne Państwo do mojej kuchni w celu stworzenia wystrzałowego wędzonego, ostrego, kwaśnego sosu z dyni, ananasa, chili, czosnku i soli. 
Całość fermentowała przez 33 dni, dzięki dostarczonym razem z ananasem drożdżom i bakteriom. 
 
Ananas oddał już co prawda część swojego dobra do napoju o nazwie TEPACHE, ale nadal pozostało trochę cukrów i sporo aromatów. 
#sos #ostrysos #wędzarnia 
 
Przepis: 
3 kg dyni 
2 szt ananasa 
500 g ostrch papryczek chili 
1-2 główki dorodnego czosnku 
3% soli kamiennej
 

 

 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz