Organizowany przez Małopolski Instytut Kultury event "Frykasy wg. kuchmistrza Czernieckiego" w ramach Dni Dziedzictwa Kulturowego, na zamku Kmitów i Lubomirskich w Nowym Wiśniczu 21.05.2017
Prelekcję prowadzili Krakowski Makaroniarz, czyli Bartek Kieżun
Najedzeni Fest w osobie Magdy Wójcik.
Czynny udział, głównie ruszając szczękami i językami braliśmy my: Kasia, Robert, Kacper i Jagoda z Domu Pachnącego Żywicą
oraz Justyna reprezentująca bardziej lub mniej oficjalnie Para Na Życie
Daniel Browar Kazik 26
Jak to często bywa, nieco spóźnieni rozpoczęliśmy pobyt na Zamku w Wiśniczu od jego zwiedzania, z czego relacja pojawi się na blogu nieco później, po czym udaliśmy się do przyzamkowych zabudowań na "Frykasy". Prelekcje były trzy, oddzielone trzydziestominutowymi przerwami, które spędzaliśmy na dziecięcych konkursach, spacerach wokół zamku i sprzeczkach z ochroną ;)
W przyszłym roku także się zapiszemy! Tym razem zajmiemy cztery miejsca, żeby się nie tłumaczyć, że to dzieci, że na kolana - no źle zrobiłem, mogłem od razu dzieciaki uwzględnić.
Polecam.
Justyna, kiedy relacja z wydarzenia? Trzeba Danielowe foty wykorzystać w dobrym celu, a nie tylko do domowego albumiku.
Poprzednia relacja z Zamku w Wiśniczu, to rekonstrukcja bitwy pod Chocimiem:
http://www.dompachnacyzywica.pl/2017/01/zamek-wisnicz-rekonstrukcja-bitwy-pod.html
https://youtu.be/Tz9bJIeJ3qg
#MIK #DniDziedzictwa #ZamekWiśnicz #DomPachnacyZywica
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz