Dietetyczna? Hmmm...
Chciałem żeby miała jak najmniej tłuszczu, co przy podsuszanych wyrobach nie jest zbyt dobrym pomysłem, ale spróbować nie zaszkodzi.
Minimalna ilość dodatków, bo tylko peklo sól z witaminą C i suszony granulowany czosnek.
Nadziewałem osłonki o większej średnicy, bo zamarzyło mi się używać jej także do pizzy.
#kiełbasa #wołowina #wędliny
https://youtu.be/pOq0LmPfLNI
Osłonki z których korzystam:
https://browin.pl/sklep/produkt/310620/jelita-wieprzowe-suszone-kaliber-65-mm-30-cm-4-szt
Nadziewarka z mojej pracowni:
https://browin.pl/sklep/produkt/311036/nadziewarka-pionowa-premium-3-l
Peklosól z witaminą C:
https://browin.pl/sklep/produkt/410019/peklosol-vit-c-130-g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz