Uprawiam tą roślinę od kilku sezonów w swoim warzywniku.
Zawsze wysiewałem z nasion, w tym roku zostały mi liście na zimę i postanowiłem je zakisić i zostawić na koleny sezon- mam nadzieję że przezimuje zdrowo.
Przepis? Jaki przepis?
Zalewam pokrojone liście solanką w proporcjach:
1l ciepłej wody kranowej
1 łyżka stołowa soli kuchennej
2 ząbki czosnku na słoik 900ml
#makłowicz #barszcz #blitwa
https://youtu.be/ySOHsK546e8
Docisk z którego korzystam w filmie można znaleźć tuta:
https://browin.pl/sklep/produkt/139055/docisk-sitko-do-przetworow-kiszonek-i-octu-do-sloikow-fi-82-66
Możesz postawić mi wirtualną kawę jeśli podobał Ci się ten materiał:
https://buycoffee.to/dompachnacyzywica
Albo zostać fulltime Patronem:
https://patronite.pl/RobertDPZ
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz