niedziela, 24 listopada 2024

BLITWA Pana MAKŁOWICZA czyli Kiszony burak lisciowy na BARSZCZ


Uprawiam tą roślinę od kilku sezonów w swoim warzywniku. Zawsze wysiewałem z nasion, w tym roku zostały mi liście na zimę i postanowiłem je zakisić i zostawić na koleny sezon- mam nadzieję że przezimuje zdrowo. Przepis? Jaki przepis? Zalewam pokrojone liście solanką w proporcjach: 1l ciepłej wody kranowej 1 łyżka stołowa soli kuchennej 2 ząbki czosnku na słoik 900ml #makłowicz #barszcz #blitwa https://youtu.be/ySOHsK546e8 Docisk z którego korzystam w filmie można znaleźć tuta: https://browin.pl/sklep/produkt/139055/docisk-sitko-do-przetworow-kiszonek-i-octu-do-sloikow-fi-82-66 Możesz postawić mi wirtualną kawę jeśli podobał Ci się ten materiał: https://buycoffee.to/dompachnacyzywica Albo zostać fulltime Patronem: https://patronite.pl/RobertDPZ

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz