Czy golonka "TEGO TYPU" może zostać okrzyknięta Narodowym Skarbem Polski?
W przepisie jedynie mięso i dwie przyprawy.
Wykonanie proste, smak niepowtarzalny, jak to domowe wędliny.
Szynkowar jest przydatny i pomaga w kuchni jak rasowy Sous-chef de cuisine.
#szynkowar #golonka #wędliny
https://youtu.be/kHedGI8gFQ0
Przepis:
2 wytrybowane tylnie golonki
18g na kilogram mięsa soli peklującej
1 łyżka bądź 2 ziaren kolorowego pieprzu
Mięso mielę tak, aby jego kawałki były spore, a więc duże oko albo lepiej szarpak.
Parzenie 2,5h w przedziale temperatur 75-80 stopni.
Szynkowar z którego korzystam:
https://browin.pl/sklep/produkt/313115/szynkowar-zestaw-sluszny-kes-1-5-kg
Możesz postawić mi wirtualną kawę jeśli podobał Ci się ten materiał:
https://buycoffee.to/dompachnacyzywica
Albo zostać fulltime Patronem:
https://patronite.pl/RobertDPZ
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz