-wędzona
-surowa
-dojrzewająca
Schwarzwälder Schinken... tzn a'la, bo "Szynka Szwarcwaldzka" jest
produktem ze znakiem-Chroniony Oznaczeniem Geograficznym ( CHOG ) Unii
Europejskiej od 1997 roku .
Jaki ma wpływ na jej wykonanie zbyt niska wilgotność?
Dlaczego nie dodałem przypraw które w tej szynce są wymagane?
Czy można nazywać taki wyrób Szynką Szwarcwaldzką?
Czy to w ogóle ma sens wędzić mięsko drewnem żywicznym i czy nie
prościej kupić paczuszkę w sklepie, zamiast czekać co najmniej dwa
miesiące?
No i na koniec, czy to się może udać w wędzarni balkonowej?
O tym poopowiadam w dzisiejszym odcinku.
#szynka #wędzarniaBALKONOWA #Schwarzwälder
Wikipedia mówi tak:
Niemiecki Urząd Patentowy i Znaków Towarowych: Aktualizacja specyfikacji produktu „szynka szwarcwaldzka”:
Tak to się robi w Szwarcwaldzie:
Wędzarnia balkonowa Tips&Tricks:
Wędzarnia Balkonowa z której korzystam:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz