Słoik w którym się ją przygotowuje z reguły jest także pojemnikiem do serwowania więc powinien być co najmniej ładny, a na pewno przykuwający wzrok.
Do przygotowania w naszych warunkach potrzebny jest ser pleśniowy kremowy typu Camembert, olej, cebula, papryka, ostra papryka, kolendra, bazylia, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie,zioła prowansalskie, pieprz.
Tak na prawdę dodatki dobrać możemy zgodnie z naszym gustem i choć może nie będzie to Tradycyjny Nakládaný hermelín, to jednak sama zasada przygotowania tej wspaniałej przekąski zostanie zachowana.
Polecam wszystkim tym którzy nie wiedzą co na szybko zrobić i podać znajomym wpadającym na piwko, czy na pogaduchy. Mimo że najlepszy jest kiedy trochę poleży i nabierze bardziej kremowej, czy wręcz rozpływającej się konsystencji, to nawet w czechach ciężko taki wyleżakowany słoiczek dostać, bo są za dobre ;)
A może i u Was zagości jako jedna ze Świątecznych lżejszych przekąsek?
Pozdrawiam.
RobertDPZ
![]() |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz