czwartek, 6 kwietnia 2023

przepis na BIAŁĄ KIEŁBASĘ na wielkanocny stół

W dzisiejszym odcinku przedstawiam Sianownemu Panstwu moje przygotownia do Wielkanocy. Mięsne przygotowania, które obędą się bez wędzarni. Przygotowałem szynkę z szynkowaru, kiełbasę szynkową podsuszaną i nieśmiertelną białą z majerankiem, choć nietypowo przygotowaną -mięso mielone jedynie na szarpaku. Do białej użyłem, czyli PRZEPIS: 1 kg mięsa szynka/łopatka gorszej jakości 2 łyżki stołowe suszonego majeranku 1 łyżka stołowa mielonego suszonego czosnku 1 łyżka stołowa drobno zmielonego pieprzu 20g soli kuchennej Chcesz zobaczyć jak wyszło? Lecimy! #kiełbasa #wielkanoc #szynkowar https://youtu.be/ATK0xTM5Eqo Nastrzykiwarka z której korzystam: https://bit.ly/nastrzykiwarkabiala Jelita do białej kiełbasy: https://bit.ly/jelitabiala Pekla do szynkowej: https://bit.ly/peklaszynkowa Osłonka białkowa: https://bit.ly/oslonkabialkowa Szynkowar z płaszczem wodnym: https://bit.ly/szynkowarzplaszczem Pekla do szynkowaru: https://bit.ly/peklaszynkowar

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz