W dzisiejszym odcinku przedstawiam Sianownemu Panstwu moje przygotownia do Wielkanocy.
Mięsne przygotowania, które obędą się bez wędzarni.
Przygotowałem szynkę z szynkowaru, kiełbasę szynkową podsuszaną i nieśmiertelną białą z majerankiem, choć nietypowo przygotowaną -mięso mielone jedynie na szarpaku.
Do białej użyłem, czyli PRZEPIS:
1 kg mięsa szynka/łopatka gorszej jakości
2 łyżki stołowe suszonego majeranku
1 łyżka stołowa mielonego suszonego czosnku
1 łyżka stołowa drobno zmielonego pieprzu
20g soli kuchennej
Chcesz zobaczyć jak wyszło?
Lecimy!
#kiełbasa #wielkanoc #szynkowar
https://youtu.be/ATK0xTM5Eqo
Nastrzykiwarka z której korzystam:
https://bit.ly/nastrzykiwarkabiala
Jelita do białej kiełbasy:
https://bit.ly/jelitabiala
Pekla do szynkowej:
https://bit.ly/peklaszynkowa
Osłonka białkowa:
https://bit.ly/oslonkabialkowa
Szynkowar z płaszczem wodnym:
https://bit.ly/szynkowarzplaszczem
Pekla do szynkowaru:
https://bit.ly/peklaszynkowar
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz