#szynka #wędzenie #nastrzyk
Gruba SZYNKA peklowana na mokro, gotowa w dwa dni?
Równomiernie zapeklowana, zasolona, aromatyzowana przyprawami i ziołami.
Peklowanie na mokro wymaga dłuższego czasu, aby płyn wraz z solą i przyprawami dotarł do każdego miejsca, nawet w częściach najgłębiej ukrytych.
Jednak przy użyciu NASTRZYKU można ten proces wydatnie skrócić.
https://youtu.be/cIVTXy3nGsk
Nastrzykiwarki, w tym ta z której korzystam:
https://browin.pl/sklep/wedliniarstwo/peklowanie-i-marynowanie/nastrzykiwarki
Kalkulator wędliniarski, jeśli lubisz sobie ułatwić życie:
https://browin.pl/kalkulator-wedliniarski
Peklosól z której korzystam i gotowe mieszanki przypraw:
https://browin.pl/sklep/produkt/410019/peklosol-vit-c-130-g
https://browin.pl/sklep/produkt/410021/pekla-do-delikatnej-szynki-75-g
"Tabela Dziadka" do peklowania na mokro:
https://www.dompachnacyzywica.pl/2023/01/tabela-peklowania-na-mokro-wedug-dziadka.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz