#piwowarstwo #przepis #naturalne
https://youtu.be/hjyRZeGXXjY
Zgodnie z Szanownego Państwa prośbami-robię jasne dzikie piwo fermentowane żyjątkami ze skórek winogron, a następnie dosładzane ksylitolem.
Tym razem jednak, jako bazę wykorzystam nienachmielony ekstrakt słodowy i winogrona odmiany Swenson Red.
Korzystam z tego ekstraktu:
https://browin.pl/sklep/produkt/407110/jasny-ekstrakt-slodowy-coopers-light
Dezynfekant OXY Turbo:
https://browin.pl/sklep/produkt/401815/oxi-turbo-nadweglan-sodu-400-g
Poprzednie dzikie piwa w stylu GRAPE ALE:
https://youtu.be/eV_l6FMbo-4
https://youtu.be/N2-8jzK02M0
https://youtu.be/hMow7CUSmA0
https://youtu.be/HaxC6qNoe7o
https://youtu.be/mQ4bAyomSiY
Opis stylu:
https://www.bjcp.org/docs/2015_Guidelines_Beer.pdf
http://kompendiumpiwa.pl/winogronowe-ale/
https://browerowy.wordpress.com/2017/11/24/italian-grape-ale-nadchodzacy-trend/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz