Kolejny "beczkowy" eksperyment zakończony.
Ci z Szanownych Państwa, którzy wezmą udział w Festiwalu Piwowarów Domowych bez problemu będą mogli spróbować jego efektów.
Żytni Porter zacierany enzymami z bakterii w 90 stopniach Celsjusza, fermentowany lagerowymi drożdżami i leżakujący 2 miesiące w beczce z polskiego dębu z puszczy niepołomickiej, w którym wcześniej leżakowało słodkie wino z mirabelki oraz słodkie wino z wiśni.
#piwo #projektBECZKA #beczka
https://youtu.be/aWCMl-oTNwU
Jak powstał ten PORTER:
PORTER z MELASĄ na enzymach z BAKTERII #projektBECZKA
https://youtu.be/1im8EfNeiG8
Piwo PORTER z melasą i żytem do BECZKI dębowej #projektBECZKA
https://youtu.be/KvV6iqyM53Q
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz