poniedziałek, 12 października 2020

żeberka w szynkowarze

Kanapka na ostro z chlebka pizzowego, z pieca chlebowego opalanego drewnem.
W południowych Włoszech tego typu chleb nazywa się PUCCIA i jest wykorzystywany do przygotowywania różnorakich kanapek sprzedawanych w ulicznych jadłodajniach.


Ja przygotowałem to pieczywo z włoskiej mąki typu 00 do pizzy i wypiekłem w swoim piecu.
Żeberka udusiłem w szynkowarze z dodatkiem octu z cydru, soli, pieprzu i kuminu.
Dodatek pieczonej na ogniu papryki słodkiej, chili i dyni wzbogacił smak potrawy i konkretnie ją zaostrzył ;)


#żeberka #szynkowar @BROWIN

https://youtu.be/iN5hsyc_orA

Szynkowar z którego korzystam:
https://browin.pl/sklep/wedliniarstwo/szynkowary-i-worki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz