wtorek, 6 listopada 2018

Tarnina. Wino czy Fermentowany napój z leśnych niebieskich owoców?

Do tej pory tarninę fermentowałem wg takich proporcji:
5kg owoc/10l wody/3kg cukru

Dosładzałem odrobinę i wychodził cudowny, słodziutki napój alkoholowy.

Kiedy zbierać tarninę?
Jakich proporcji użyję w tym roku?
Muszę korygować przepis na bieżąco...

https://youtu.be/asdXYyZLBQc

Tarnina 2016:
https://youtu.be/LSJCHgiCL8E cześć pierwsza
https://youtu.be/dALIo1fL3Y0 część druga
https://youtu.be/wwKD1iBUFkA część trzecia

Twórzmy razem! Obejmij mnie swoim Patronatem:
https://patronite.pl/RobertDPZ

Centrum Zarządzania Światem:
http://FB.com/DomPachnacyZywica
http://DomPachnacyZywica.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz