piątek, 9 marca 2018

Suszona wołowina

Robię suszoną wołowinę w dwóch różnych marynatach. Jedna z nich bardziej standardowa, na bazie sosu barbecue i mieszanki przypraw gyros, druga na bazie jogurtu naturalnego i mieszanki ziół zwanej transylwańską.



https://youtu.be/tlNrM1-Il40  - link do filmu

Przepis:
300g chudej wołowiny (tutaj udziec)
120g sosu barbecue
2 łyżeczki przyprawy gyros
1 łyżeczka soli
2 łyżeczki cukru

Przepis 2:
300g chudej wołowiny
1 mały pojemnik jogurtu naturalnego
2 łyżeczki mieszanki ziół transylwańskich
1 łyżeczka soli
3 łyżeczki cukru

Suszenie
Około 4h w temp 50-60 stopni, następnie 10h w temp pokojowej.

1 komentarz:

  1. I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you make this website yourself or did you
    hire someone to do it for you? Plz reply as I'm
    looking to construct my own blog and would like to
    find out where u got this from. thanks

    OdpowiedzUsuń